...
Øyafestivalens daglige leder Stein Arne Blomseth (t.v.) tar imot prisen fra Oslo-ordfører Fabian Stang og leder i utdanningskomiteen, Øystein Sundelin. Foto: Sturlason/Handout

Øya fikk kulturpris

Øyafestivalen har fått Oslo bys kulturpris for å ha bidratt til at norsk publikum har fått tilgang og kjennskap til musikk av høy, internasjonal klasse.

Publisert 04.05.2012 kl 11:22 Oppdatert 04.05.2012 kl 11:25

Tips en venn på e-post:Prisen har vært delt ut siden 1966, og det var ifølge pressemeldingen fra Oslo bystyre en overveldet vinner som mottok bronsemedaljen – og 100.000 priskroner.

– Jeg håper dette er en inspirasjon til videre arbeid i alle kunst- og kultursjangre, med et mangfold som gjør byen til et godt sted å leve, sa ordfører Fabian Stang under arrangementet torsdag.

Der delte ordføreren også ut årets kunstnerpriser, som gikk til filmregissør Erik Poppe, jazzklubben New Orleans Workshop Jazzklubb, Mara Acantalicio, som er scenekunstner og daglig leder for Nordic Black Theatres barneteater Solsikke, billedkunstneren Lotte Konow Lund og tegneserieskaperne Steffen Kverneland og Lars Fiske. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

– Vi traff elgen litt for langt unna ...

Jaktlaget hadde gått og gått og gått da de endelig fikk skutt elgoksen. Da var turen tilbake til leiren lang, og gode råd dyre.

...

"Sannsiger" spår deling av Tana, alpinanlegg og hovedflyplass

Skuespiller Nils Utsi har tittet i krystallkulen.

...

Tara skal gi jernet for hele Finnmark

Og for Irma som røyk ut på lørdag.

'

Finnmarks nye vindpark

Se bilder fra åpningen av Raggovidda vindkraftpark.