Sammendrag, Stabæk - Odd Grenland 0-2

Se mål og høydepunkter!

Odd-seier i Bærum

Nadderud (ANB-NTB): Odd Grenland vant lørdag 2-0 borte mot Stabæk. Sjekk høydepunktene her!

Publisert 28.04.2012 kl 20:45 Oppdatert 28.04.2012 kl 23:12

Tips en venn på e-post:


...
Frode Johnsen scoret lørdag sitt eliteseriemål nummer 100. Foto: Anders Hoven, Digitalsport

Omtalte lag og spillere


lørdag

28

april

Stabæk - Odd 0 - 2

Tippeligaen 2012 - lørdag 28. april kl 18:00, Nadderud Stadion

Les kampreferat

Frode Johnsen fikk endelig sitt eliteseriemål nummer 100 da han scoret tidlig i kampen.

De få tilskuerne på Nadderud hadde knapt funnet plassene sine før Odd fikk en drømmestart med stor hjelp av Stabæk-duoen David Hanssen og Jan Kjell Larsen. Sistnevnte var ute på en håpløs skogtur, og for Frode Johnsen var det bare å si «ja, takk». Han satte inn sitt 100. eliteseriemål med høyrebeinet på enkelt vis.

Det ble altså ingen signaturscoring med hodet, men med 1-0-målet avsluttet han en litt frustrerende måltørke som har vart siden overtidsmålet mot Molde 26. juni i fjor. 80 av Johnsens scoringer kom i RBK-drakt, men han debuterte for Odd så langt tilbake som i 1993.

– Det er gøy å score mål nummer 100. Jeg har ikke vært spesielt stresset over å vente på målet, sa Johnsen etter kampen.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo tror det betyr mer å passere et tresifret antall fulltreffere enn veteranspissen innrømmer.

– Selv om han ikke sier det selv, betyr nok dette målet mye for ham personlig. Hans erfaring og hodestyrke er gull verdt for dette laget, sa Fagermo.

I motsetning til tidligere kamper i år, der Johnsen har spilt som indreløper, startet 38-åringen lørdag som spydspiss på topp.

Stabæk ristet av seg tabbeåpningen. Blåtrøyene festet et spillemessig grep, men de helt klare sjansene uteble. Mot spillets gang kom imidlertid målet som gjorde oppgaven nesten håpløs for hjemmelaget. Torgeir Børven sendte et frispark over muren og inn til 2-0. Det var hans tredje seriescoring. Stabæk-keeper Larsen imponerte helle ikke denne gang.

De siste 45 minuttene ble målløse, men ikke sjanseløse. Stabæk hadde to baller inne, men begge annullert for offside.

For Stabæk ser det nå mørkt ut. Med Rosenborg, Molde og Vålerenga i de tre neste kampene, lukter det ingen stor poengfangst framover for det nykomponerte bærumslaget. Som et annet bunnlag, Lillestrøm, sliter spillerne med samhandlingen. Effektiviteten er også svak. To mål på seks kamper forteller det meste. Det bygges ikke selvtillit av sånt.

– Klart det er tungt å tape enda en kamp. I dag ble vi for små i avgjørende situasjoner og ga bort mål. På det første målet var vi helt håpløse. Alt i alt var dette et steg tilbake. Vi må likevel fortsatt ha troen på at vi kan snu en negativ trend, sa Stabæk-trener Petter Belsvik.

Odd Grenland tok den tredje borteseieren over Stabæk på rad. Dag-Eilev Fagermos mannskap imponerte imidlertid ikke spillemessig på Nadderud. Tromsø er neste motstander; en hjemmekamp Odd bør vinne hvis klatringen på tabellen skal fortsette. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Aslaug deler hus med nisse på nisse på nisse på nisse i jula

1. desember begynner moroa. Da pakker Aslaug Varsi ut cirka 860 nisser og forvandler huset sitt til nisseverkstedet på Nordpolen.

...

Vil ikke si hva Wilhelm koster

Som eneste deltaker på Kirkeneskonferansen i februar, får Hans-Wilhelm Steinfeld honorar. Hvor mye vil ikke konferansesjef Arve Tannvik ut med.

...

En person alvorlig skadet etter bilulykke

Situasjonen er alvorlig, men stabil for en av de involverte i trafikkulykka ved Nuorgam fredag. Seks andre fikk lettere skader. OPPDATERT.