...
Generalsekretær Tonje Brenna i AUF forklarte seg i retten onsdag. Her sitter hun sammen med generalsekretær i Arbeiderpartiet, Raymond Johansen og bistandsadvokat John Christian Elden. Foto: Terje Pedersen, ANB

– Sterkt å være her

Partisekretær Raymond Johansen (Ap) synes det var sterkt å sitte i samme rom som Anders Behring Breivik.

Publisert 07.05.2012 kl 13:07 Oppdatert 07.05.2012 kl 13:13

Tips en venn på e-post:

Johansen var til stede under terrorsaken for første gang mandag. Han hørte på gjennomgangen av drapene på tolv drepte på Utøya sammen med leder Eskil Pedersen og generalsekretær Tonje Brenna i AUF.

– Jeg syns det var veldig tøft å være her. Jeg tenkte mye på de etterlatte som satt der og fikk se og høre i detalj om hvordan deres barn ble myrdet – drept. Å samtidig sitte i samme rom som gjerningsmannen, det var en sterk opplevelse, sier han til NTB.

Han var i retten for å vise sin støtte til AUF-ungdommen og de etterlatte.

– Denne saken kommer til å påvirke vår bevegelse for all framtid, så det er viktig for meg som partisekretær å være her. Og så skal jeg vitne selv senere, så det er greit å ha vært innom, sier han.

Johansen har barn på samme alder som de drepte ungdommene.

– Jeg identifiserer meg utrolig sterkt med de etterlatte. Og jeg visste om flere av de drepte og deres pågangsmot. Dette var jo sterke personer som preget sine nærmiljøer med sitt engasjement, sier Johansen. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Ingen løfter om bedre behandling

Fylkesmannens knusende dom over kommunens behandling av Ragnhild Johnsen, trenger ikke bety forandring for andre demente.

...

40 år med kortbaneflyplasser

I dag fyller flyplassene i Hammerfest, Mehamn, Berlevåg og Vadsø 40 år. Lufthavnsjefen i Hammerfest lover feiring, men du må vente til august.

...

Sør-Varanger er den beste kommunen i øst

Kommune-NM viser at Hammerfest går mest fram av samtlige kommuner i landet og topper rangeringen for Finnmark, mens Sør-Varanger kommer best ut av kommunene i Øst-Finnmark.

...

Rekordgammel gaupe funnet påkjørt og med hagl i foten

Den eldste gaupa i landet ble funnet i Kvalsund i fjor.