...
Statsadvokat Svein Holden og koordinerende bistandsadvokat Siv Hallgren snakker med overlevende og pårørende i sal 250 i Oslo tinghus torsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix/ANB/Pool

Mektig imponert over klienten

Siv Hallgren ble mektig imponert over sin klient i retten torsdag.

Publisert 26.04.2012 kl 12:23 Oppdatert 26.04.2012 kl 12:25

Tips en venn på e-post:– Hele livet hennes er forandret etter bomben, men hun lar seg ikke knekke, sier Hallgren.

Anne Helene Lund (24) er student og hadde sommerjobb i resepsjonen i Høyblokka da bomben gikk av i fjor. Siden har hun kjempet seg ut av koma og tilbake til livet. Torsdag vitnet hun i rettssaken mot Anders Behring Breivik.

– Hun gjorde en formidabel innsats i retten. Hun og hennes familie har vært gjennom en svært traumatisk periode, men likevel holder hun humøret oppe og står på, sier Hallgren.

Hun sier at de som skal vitne i rettssaken er godt forberedt på hva de kan bli spurt om og hva slags stemning de kan forvente.

– For denne jenta blir livet aldri det samme. Hun leverte en bacheloroppgave i juni, men husker nå ingenting av det som står i den. Det er disse vitnemålene som er viktige for at vi skal forstå omfanget av denne saken, sier Hallgren.

Faren til Lund var også med for å bistå til forklaringen. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Morten fra Vadsø var en av 25.000 som svettet seg gjennom Oslo-gatene lørdag

Morten B. Jørgensen nådde to av sine tre mål i årets Oslo maraton.

...

Lise får 125.000 kroner til ideen sin

Lise Aanesens generasjonshage har fått støtte til å gå i gang med utredning. Det kan være første skritt mot realisering.

...

Har ikke råd til alle trengende

Antall syke og pleietrengende i Nesseby kan være høyere enn politikerne har satt av penger til.

...

Seier til The White Foxes

Bandet med besetning fra Vadsø, Vestre Jakobselv, Bergen, Haugesund og Umeå skal representere Øst-Finnmark i regionfinalen i Bandwagon.