...
Rosetoget i Oslo torsdag vakte oppsikt verden rundt - men også sinte reaksjoner. Foto: Vidar Ruud, ANB

Nettprotest mot rosetoget

Rosetoget i Oslo torsdag vakte slett ikke bare sympati.

Publisert 28.04.2012 kl 12:48 Oppdatert 28.04.2012 kl 14:50

Tips en venn på e-post:

Mens 40.000 mennesker brukte deler av torsdagen til å synge «Barn av regnbuen» i regnværet i Oslo, satt tusenvis av provoserte nordmenn bak dataskjermer og skrev sinte innlegg.

Kommentarfeltene på nettavisene ble dominert av helt andre folk enn de som gikk i rosetoget, melder TV 2.

Jusstudent Magnus Forsberg ble fascinert av kontrasten, og bestemte seg for å samle inn en del av kommentarene. De fleste er innhentet fra de største nettavisene VG og Dagbladet.

Forsberg fant kommentarer som «Breivik elsket sitt land så mye at han var villig til å drepe 77 mennesker for å vekke oss» og «Politikerne i Norge dreper mer enn Breivik».

Forsbergs uhøytidelige studie har blitt fanget opp av professor Helge Rønning ved Universitetet i Oslo. Rønning forsker på ytringsfrihet og ansvar. Han er ikke overrasket over reaksjonene.

– For en liten minoritet oppfattes et slikt rosetog veldig provoserende. Og da bruker de den tilgangen de har til sosiale medier og kommentarfelt til å uttrykke sin følelse av provokasjon og frustrasjon, sier Rønning.

Han mener dette er et problem for nettmediene og at nettmedier innbyr til ekstreme holdninger. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Seier til The White Foxes

Bandet med besetning fra Vadsø, Vestre Jakobselv, Bergen, Haugesund og Umeå skal representere Øst-Finnmark i regionfinalen i Bandwagon.

...

Tre ganger ti og én nier til Agnete

OPPDATERT: Dommerne ga nesten full uttelling til Agnete Johnsen under kveldens «Skal vi danse» på TV2. Etter seerstemmene er Agnete videre i konkurransen. Klesdesigner Fam Irvoll røk ut.

'

Opera i Vardø

Etter flere års jobbing, ble endelig Kibergodysseen vist fram på scenen i Vardø.

Se bildene her!